mdjw-logo

Even voorstellen

Hoi, ik ben Ruth

Ik ben Ruth (’86), getrouwd. En we hebben een dochter, waar we met veel plezier voor zorgen en van genieten.

Wie ben ik?

Mijn hart gaat uit naar mensen. Ik ben een rustig, oprecht en inlevende vrouw. Praten over koetjes- en kalfjes is niet zo aan mij besteed, ik houd van goede gesprekken, de natuur en had een actief, sportief leven.

Door de ervaring van ongewenste kinderloos-zijn, mijn hooggevoelige aard en chronische pijn heb ik keuzes leren maken in mijn leven die niet altijd de norm zijn. Anders gezegd heb ik andere keuzes te maken dan sociaal wenselijke norm is omdat mijn lichaam wat anders nodig heeft. 

Ik geloof in een rijker, voller leven wanneer we onszelf kennen, met onze bagage, overtuigingen en patronen. Door bewustzijn te ontwikkelen over wie ik ben, ervaar ik nu hoe het is om innerlijk vrij te zijn. Ondanks omstandigheden. 
Wat heb ik het fijn gevonden dat er coaches zijn om mee te praten, om gespiegeld te worden en van te leren! En vind ik het mooi, een voorrecht om met anderen op te lopen op hun ontdekkingsreis in zichzelf en naar meer vrijheid en vertrouwen. 

Wie ben ik?

Portretfoto van Ruth Doetjes

Achtergrond

Na het afronden van de HBO studie voor verpleegkunde heb ik de vervolgstudie Obstetrie gedaan. Tien jaar lang heb ik met veel passie gewerkt op verlos- en  gynaecologie afdelingen.
Totdat ik, onverwachts, na 9 jaar getrouwd te zijn, zwanger werd. De bevalling heeft een dusdanige wissel op mijn lichaam getrokken dat mijn leven, door chronische pijn, op de kop is gezet. Waardoor ik niet meer in staat was om dit werk uit te voeren. 

Eerder vervulde rollen veranderden door de lage belastbaarheid. Vragen als; wie ben ik, wil ik zijn en hoe kan ik mijn leven invulling geven een veranderde en diepgaander zicht op het leven. Deze weg van pijn, studie en diepe persoonlijke lessen doen mij meer verlangen naar echtheid en heelheid te midden van het leven en relaties. Om dit handen en voeten te geven heb ik mij gespecialiseerd.  Ik ben zowel als integratief coach bij GroundWork opgeleid als wel de huidige opleiding tot traumaseksuologe.